Афганистан

Преглед на обявите

Realigro.bg е първата световна търсачка за недвижими имоти, с която можете да преглеждате обявите за продажба на жилища в Афганистан

Имоти за продажба в Афганистан

Афганистан е държава без излаз на море. Столицата му е Кабул. Граничи на запад с Иран, на юг и изток с Пакистан, на север с Туркменистан, Узбекистан и Таджикистан и с Китай в региона по-на изток от страната.

Купуването на имот или продажба в Афганистан не е лесно. Афганистан, разкъсан от десетилетия от вътрешната война, все още е домакин на около 30 милиона души. Повече от една трета от населението живее под прага на бедност, практически неспособна да задоволи нуждите си от храна и настаняване, сочат данните на Световната банка. Афганистан заема 23-то място в списъка на най-бедните страни в света в списанието Global Finance, докато Transparency International го нарече седмата най-корумпирана държава в света.

Една от основните характеристики на местния пазар е неговата хаотична природа. Афганистан няма система за регистрация на земя и според американската администрация за международна търговия около 80% от сделките са затворени неофициално без документи за доказване собствеността на продавача, който иска да продаде имотите си за продажба в Афганистан.

Това е причината един и същ парцел често да е собственост на различни собственици, докато местните съдилища не са в състояние ефективно да разрешават подобни спорове. Като цяло пазарът се регулира свободно, с противоречиви и непълни закони и адвокати по собственост, които нямат необходимите умения.

В средата на 2000-те години Кабул претърпя строителен бум, по време на който бяха изградени изобилие от първи домове за международни експерти, служители на посолствата, адвокати и държавни служители. Въпреки това, когато коалицията от НАТО обяви решението си да напусне Афганистан в резултат, привлекателността на капиталовите инвестиции намаля драстично. Много проекти са спрени и цените на имотите за продажба в Кабул паднаха с 30-50% за няколко месеца.

Това обаче не означава пълна липса на търсене на имоти за продажба в Афганистан днес. Според официални данни от 2004 до 2017 г. населението на страната е нараснало с почти 40%. Населението на столицата се е увеличило с 25% през последните пет години, от 3,2 милиона на 4 милиона. Жителите на селските райони се стичат в Кабул в търсене на работа и по-добра и безопасна среда за живот.

2005-2022 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
Neikos Digital Agency
  1. Предпочитания

    Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

    Задайте сега Да не се показва отново
BB